Lattiakaivon puhdistus

Lattiakaivon puhdistus

Lattiakaivon puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuussa. Avaa lattiakaivon kansi esim. ruuvimeisselillä, käytä suojakäsineitä. Nosta sormilla kaikki irtolika pois lattiakaivosta. Puhdista kaivo vielä vanhalla tiskiharjalla ja kloriitilla, joka poista hajun. Huuhtele viileällä vedellä, jotta kloori ei höyrysty ilmaan.

 

 

Lattikaivo tukossa
Lattiakaivon tukkeutumisen aiheuttaa monasti pitkään puhdistamatta jättäminen. Tällöin sinne kertyy hiuksia, rasvaa yms. joka tukkii vesilukon. Mikäli puhdistus ei auta, avaa kaivon kansi ja kaada sinne ämpäristä vettä korkealta, mikäli mahdollista. Myös karhupumppua voi koittaa, jos lattiakaivon sijoituspaikka sen sallii. Karhupumppua käytettäessä kaivon on oltava täynnä vettä. Jos nämä toimet eivät auta, osta rautakaupasta viemärinavausvaijeri ja työnnä se lattiakaivoon. Se voi olla hankala saada menemään putkeen vesilukon läpi, mutta vaijeria voi ohjata kädellä. Joissain lattiakaivomalleissa on mutteri tai kumitulppa, jonka avaamalla pääsee suoraan viemäriputkeen vesilukon ohi.
Mikäli nämä neuvot eivät auttaneet, on syytä soittaa huoltoon tai putkiliikkeeseen, sillä silloin tukos on todennäköisesti pidemmällä putkessa ja sen avaaminen itse on hankalaa.

Arvioi tämä artikkeli