Pölypussin vaihto

Pölypussin vaihto on helppo ja nopea työ. Tässä artikkelissa käsitellään myös suodattimien vaihto. Imureissa on usein pölypussin jälkeen oleva moottorinsuojasuodatin ja poistoaukon edessä oleva poistoilmansuodatin. Uusia pölypusseja voi ostaa marketeista, kodinkoneliikkeistä ja –huolloista. Suosittelen hankkimaan alkuperäisiä, imurin valmistajan tekemiä pölypusseja ja suodattimia. Ne ovat laadukkaampia kuin tarvikeosat, eivätkä vuoda pölyä takaisin huoneilmaan. Ota imurisi malli ylös ennen kuin menet kauppaan, jotta osaat ostaa oikeanlaiset osat.

Pölypussi tulee vaihtaa jo hieman ennen sen täyttymistä, muutoin ylitäysi pussi voi ratketa. Ja vaikka ei ratkeaisikaan, vaihtoa helpottaa oleellisesti mikäli ei tarvitse siivota vaihdon yhteydessä yli tursunneita pölyjä imurin sisältä. Pölypussin vaihdontarpeen huomaa heikentyneestä imutehosta tai pahanhajuisesta poistoilmasta. Monissa imurimalleissa on myös pölypussinpussin vaihtotarpeen ilmaisin.

Suodattimet tulisi vaihtaa aina muutaman pölypussin vaihtokerran jälkeen. Monesti uusissa pölypussipakkauksissa tulee mukana uudet suotimet, jolloin suotimet kannattaa vaihtaa aina kun avaa uuden pölypussipaketin. Mikäli imurista tulee pahaa hajua, eikä pelkkä pölypussin vaihto auta, kannattaa myös suodattimet vaihtaa.

Seuraavaksi käsitellään pölypussin ja suodattimen vaihto. Mikäli et vaihda suodattimia, voit hypätä kohdat 3 ja 4 yli.

 

Toimi näin:

 1. Avaa imurin kansi painamalla edessä olevaa painiketta ja nostamalla kansi auki.
 2. Poista vanha pölypussi vetämällä sitä toisella kädellä päätymuovista ja pitämällä toisella kädellä kiinni imurin vastakappaleesta.
  Poista vanha pussi varoen
  Poista vanha pussi varoen

   

 3. Avaa moottorinsuojasuodattimen läppä ja poista vanha suodin. Voit pyyhkiä suodattimen paikan kostealla liinalla. Laita uusi suodatin samalla tavalla paikalleen kuin vanha oli, ja kiinnitä läppä.

  Moottorinsuojasuodatin on pölypussin pesässä
  Moottorinsuojasuodatin on pölypussin pesässä
 4. Avaa poistoilmasuodattimen läppä ja poista vanha suodatin. Voit pyyhkiä tämänkin paikan kostealla liinalla. Aseta uusi suodatin samalla tavalla kuin vanha oli, ja kiinnitä läppä.

  Poistoilmasuodatin on laitteen päällä tai perässä
  Poistoilmasuodatin on laitteen päällä tai perässä
 5. Ota uusi pölypussi paketista avaamatta sitä mitenkään ja kiinnitä paikalleen. Sitten levitä pölypussi imurin sisään mahdollisimman laajasti.
 6. Sulje lopuksi imurin kansi. Varmista, että pölypussi ei jää kannen väliin! Muutoin sieltä vuotaa ilmaa eikä imuri toimi kunnolla.
Varmista ennen kannen sulkemista, että pussi ei jää väliin
Varmista ennen kannen sulkemista, että pussi ei jää väliin

 

Vanhan pölypussin ja suodattimet voi panna sekajätteeseen.

Vinkki: kirjoita suodattimiin ja pölypussiin vaihtopäivämäärät tussilla. Silloin voit kätevästi tarkistaa, milloin ne on viimeksi vaihdettu.