Tuulilasin pesunesteen lisääminen

Pesunesteen lisääminen eli tuttavallisemmin pissapojan säiliön täyttäminen on jokaisen autoilijan eteen tuleva huoltotyö. Voit ostaa tuulilasin pesunestettä marketeista, huoltoasemilta tai autotarvikeliikkeistä. Huoltoasemilla hinta on varsin korkea, joten suosittelen ostamaan sitä vaikka marketeista. Tuulilasin pesunestesäiliön täyttö kuuluu auton määräaikaishuoltoon, mutta erityisesti talvella nestettä täytyy välillä lisätä itse.

Voit ostaa joko valmista sekoitetta tai raakaa nestettä, joka laimennetaan itse. Valmiit seokset kestävät pakkasta noin 20 astetta. Jos ostat raakaa nestettä ja laimennat sen itse, voit kesällä valmistaa laimeampaa liuosta, mikä tulee halvemmaksi. Suosittelen talvisaikaan vähintään -20°C kestävää seosta, sillä jos neste jäätyy, voivat säiliö ja pumppu vaurioitua.

 

Näin lisäät pesunestettä:

  1. Aukaise konepelti. Kuljettajan jalkatilassa on kahva, josta vetämällä konepelti aukeaa sen verran, että voit aukaista tuulihaan. Tuulihaka aukeaa, kun työnnät sormesi konepellin alle etupuolelta ja nostat/siirrät sivusuunnassa salpaa. Laita konepellin alle tuki, mikäli siinä ei ole kaasunestetukia.
  2. Etsi pesunestesäiliön korkki. Tunnistat korkin symbolista, jossa on kuva tuulilasista ja ruiskuavan veden kuva. Usein korkki on väriltään sininen tai keltainen.
  3. Täytä pesunestesäiliö. Jos käytät itse laimennettavaa nestettä, sekoita se erillisessä sammiossa haluttuun väkevyyteen ja kaada vasta sitten se auton säiliöön. Jos tiedät autosi säiliön tilavuuden, voit kaataa pesunesteen suoraan säiliöön ja täyttää loput vedellä.
  4. Jossain automalleissa takalasille tai ajovalonpesureille on oma erillinen säiliö konepellin alla tai tavaratilassa.
  5. Sulje lopuksi pesunestesäiliön korkki ja konepelti.

Vinkki: voit ostaa kaupasta kymmenen litran hanallisen kanisterin, ns. juoma-astian. Kun täytät sen valmiilla pesunesteellä, on hanasta helppo täyttää pesunestesäiliö.

 

Ajotietokone ilmoittaa lisäystarpeen olevan ajankohtainen
Ajotietokone ilmoittaa lisäystarpeen olevan ajankohtainen
Varo läikyttämästä nestettä ympärillä olevien osien päälle
Varo läikyttämästä nestettä ympärillä olevien osien päälle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvioi tämä artikkeli